bizarste beest gruffalo

Vandaag is het dag 2 van de Lemniscaat kinderboekenchallenge en het thema is bizarste beest. Ik moest direct aan de gruffalo denken. Ik hou van de gruffalo. Of eigenlijk wij houden van de gruffalo, want ook mijn kids kunnen geen genoeg krijgen van dit heerlijke bizarre beest. 

De links in dit artikel zijn affiliatelinks.

De gruffalo – Julia Donaldson & Axel Sheffler

De gruffalo gaat over een muis die zijn vijanden te slim af is door te vertellen dat hij heeft afgesproken met de gruffalo. De gruffalo is een angstaanjagend beest, dat natuurlijk helemaal niet bestaat. Of toch? Want opeens komt de muis zowaar een gruffalo tegen…

Het verhaal is geschreven door Julia Donaldson en de tekeningen zijn van Axel Sheffler. De tekeningen kunnen zo op een poster, ze zijn waanzinnig sprekend. Het is fantastisch vertaald door L.M. Niskos, het is namelijk niet gemakkelijk om vanuit het Engels naar het Nederlands te vertalen en daarbij woordgrapjes te behouden. Dat is bij de Gruffalo gelukkig goed gelukt. Ook is het verhaal goed op rijm gebleven en dat maakt voorlezen extra fijn. Inmiddels is het een echte klassieker en wat mij betreft niet voor niets. 


Mocht je thuis ook een gruffalo fan hebben? Dan is het een leuk idee om van klei een gruffalo te maken. Dat heb ik eerder al eens gedaan en beschreven, dus check vooral dat blog ook even. 

Welk boek had jij gekozen vandaag? Ik lees je antwoord graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.