Welke boeken lezen we met 16 maanden?

We lezen in huis wat af en wat zijn er veel leuke kinderboeken. Na het lezen van het boek ‘Montessori toddler’ heb ik in huis een hoekje gemaakt waar meneertje (en straks ook zusje) zelf de boeken kan pakken en rustig kan gaan zitten lezen. Een hoekje waarin hij lekker een rustmomentje kan pakken. Dit doet meneertje al veelvuldig of hij komt zelf met een boekje aanlopen en wil dan dat ik het voorlees. Overigens is dat echt mijn favoriete momentje van de dag, hij kruipt dan zo dichtbij je. Er is geen groter geluk dan dat.


Welke boeken lezen we nu meneertje 16 maanden is?


Spelen tot het donker wordt – Marit Törnqvist en tekst van Hans en Monique Hagen

Een boekje waarin een meisje en jongetje met elkaar spelen. Er wordt gespeeld op het strand en in de sneeuw, er wordt gespeeld tot het donker wordt. De tekst is een mooi gedichtje, maar de tekeningen zijn hier echt het allermooiste.
Meneertje bladert steeds door naar het poppenrestaurant, wat echt een prachtig plaatje is.

De gruffalo – Julia Donaldson

De gruffalo gaat over een muis die zijn vijanden te slim af is door het monster de gruffalo te verzinnen. Maar dan komt hij de gruffalo tegen….

Het verhaal is geschreven in rijmvorm en heeft tekeningen die zo op een poster kunnen. 

Ssst… Luister Het platteland – geluidenboekje gekocht bij de kruidvat

Dit is een geluidenboekje. Wanneer je op het microfoonicoontje drukt (je moet behoorlijk hard drukken) dan hoor je het geluid van het dier dat op het plaatje staat. In dit boekje vind je dieren van het platteland, zoals een pauw een muis en een schaap. Doordat je zo hard moet drukken lukt het meneertje nog niet om dit alleen te doen. Als hij dit boekje pakt dan weet ik dat ik hem moet helpen. 

Omdat ik geen link naar het boekje van de kruidvat kon vinden. Heb ik een vergelijkbaar boek bij bol.com gevonden.

Hoe doet dit dier? Kwak! Kwak! – Sebastien Braun

Wie zit daar achter de …..? Zo gaat het op iedere bladzijde. Vervolgens kan je dreumes zelf de flap omslaan om te kijken welk dier erachter verstopt zit. Leuk is om zelf de geluiden na te doen. De flappen zijn behoorlijk stevig en je hoeft dus niet bang te zijn dat deze makkelijk kapot gaan.


In het mandje staan ook nog boeken voor onze dochter. Deze wisselen we nog niet zo veel en zal ik de volgende keer delen. Sinds kort heb ik ontdekt dat ik boeken kan reserveren bij de bieb en deze kan ophalen op een service point hier in de buurt. Daar ga ik binnenkort maar eens gebruik van maken. 

Als jullie nog tips hebben welke boeken ik echt moet huren, laat deze dan achter in de reacties.

De links in dit artikel zijn affiliatelinks naar bol.com. Bedankt!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.