bloemenkip knutselen

Woensdag kocht ik een mysterybag bij onze lokale boekhandel. Ze hadden tassen staan voor 10 euro per stuk, met daarin 3 kinderboeken. Ik was nieuwsgierig en kocht een tas. Daarin zat ‘Paddington het filmverhaal’, Voorlees- en doeboek ‘Dikke dierenvriendjes’ en het prentenboek ‘Jij bent een kip’. Met het laatste boek was ik het meest blij. Als bijpassende boekactiviteit leek het me leuk om een bloemenkip te knutselen.

Jij bent een kip – Jacques Vriens & Henk Kneepkens

Tim vindt een kip langs de weg. De kip is ziek en gedraagt zich niet meer als een kip. De kip zegt enkel nog Burp. Tim geeft niet op en probeert van alles om de kip beter te maken. De kip krijgt ook een aantal lessen in kip zijn. Maar niets lijkt te werken. Tot er opeens een haan voorbij komt, deze laat de kip weer heerlijk tokken. 

Het verhaal heeft iets aandoenlijks en is tegelijkertijd ook enorm grappig. Vooral het stukje waarbij Tim de kip lesgeeft in kip zijn is hilarisch. De illustraties zijn heel mooi kleurrijk. Het leuke aan de illustraties vind ik dat Tim een rode hanekam heeft, waardoor hij echt precies bij de kip past. 

Bloemenkip knutselen

Onze tulpen waren rijp voor de gft-bak, maar bloemen zomaar weggooien doe ik niet zo snel. Eerst moet er mee gespeeld of geknutseld worden. Meneertje en Zusje plukten alle bloemblaadjes van de tulpen af. Dat alleen is een goede oefening voor de fijne motoriek. Uit een papieren zak knipte ik een vorm van een kip. Het lijmen liet ik over aan meneertje. Hij lijmde heel de kip vol en plakte overal de blaadjes. Ik hielp met het plakken van de snavel, kam, oogjes en poten. Meneertje was mega trots op zijn kip.

 Tijdens het knutselen hadden we het boek ‘Jij bent een kip’ ernaast liggen. Tijdens het knutselen keek hij ook regelmatig naar de kip op het boek of alles wel klopte en zo moest ik een tweede pootje eraan plakken. Een kip heeft natuurlijk 2 poten. 


Meer boekactiviteiten?


Ik moet zeggen dat ik zelf ook erg blij was met het resultaat. De kleuren van de bloemblaadjes pasten heel goed bij de kip. Een leuk knutselwerkje tijdens de lente of paasperiode.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.