kinderboeken herfst

Mocht je me op instagram volgen dan zie je regelmatig boeken in mijn stories of posts voorbij komen. Wij zijn hier in huis dan ook werkelijke dol op boeken. Iedere avond voor het slapen gaan lees ik of mijn man voor aan de kinderen. Overdag wordt er ook regelmatig nog een boekje gepakt om samen even door te bladeren en even rustig te luisteren. Ik lees heel graag boeken voor die passen bij het seizoen waar we in leven. Vandaar ook dit lijstje met bijzondere kinderboeken voor tijdens de herfst voor kinderen van 0 – 3 jaar ongeveer. 


Kinderboeken over de herfst

Het is herfst – kijk- en zoekboek – Rotraut Susanne Brenner

Er is zoveel te zien in dit boek. Er valt werkelijk van alles te ontdekken. Het is geen zoekboek in de traditionele zin, waarbij je plaatjes krijgt die je kunt gaan zoeken. Op de achterkant staan tafereeltjes die je kunt ontdekken. En er staan vragen zoals ‘Met wie zou Elke toch telefoneren?’ en in de platen kun je het antwoord ontdekken.
Heel leuk voor de oudere kinderen, voor mijn kinderen is dat nog wat te moeilijk. Wel vind Meneertje (2 jaar) het leuk om de vos en de papegaai te zoeken. En de grote pompoen aan te wijzen. Zusje (1 jaar) vindt het allang prima als we gewoon wat woordjes oefenen. 

Echt een mooi boek dat hier de komende jaren nog wel flink gebruikt zal worden. 

Herfst – Gerda Muller

Een kartonnen boekje zonder tekst, maar met prachtige herfst plaatjes. Er wordt gespeeld met blaadjes en door de regen gelopen. Hele bekende tafereeltjes voor kinderen. Leuk om samen door te bladeren en dan de kinderen laten vertellen wat ze zien. 

Bosdieren – kijk- en voelboek – Fiona Huisman

Een mooi boekje voor de kleintjes. Op de prachtig gekleurde pagina’s staan dieren waarvan je het vachtje kunt voelen. Zo prikt de egel, maar is de beer heerlijk zacht. Ook staat er een klein verhaaltje in, om voor te lezen. Vooral Zusje (1 jaar) vindt dit boek prachtig.

Bobbi naar het bos – Ingeborg Bijlsma & monica maas

Gekregen als traktatie als miniboekje en daarom ideaal om mee te nemen in de tas, als we erop uit gaan. Ideaal als je ergens even moet wachten met de kinderen. Een klein verhaaltje op rijm over Bobbi die tijdens de herfst naar het bos gaat. En dat is heel leuk!

Dikkie dik in het bos – Jet Boeke

Dit is een boekje met kartonnen flapjes. Achter ieder flapje kun je een dier vinden dat in het bos woont. Gewoon een simpel leuk herfstboekje.

De vier kaboutertjes in de herfst – Marianne Busser & Ron Schröder

Dit boek heb ik geleend bij de bibliotheek en moest wel op dit lijstje. Een heerlijk boek op rijm, over vier kaboutertjes tijdens de herfst. Verhaaltjes op rijm hebben een bepaalde aantrekkingskracht op Meneertje en dus hebben we de verhaaltjes al heel vaak voor gelezen. Een leuke extra is dat er op iedere pagina een paddenstoel verstopt staat.


Ik heb de afgelopen 2 jaar al vaker over boeken geschreven, want voorlezen is iets dat we dagelijks doen. De volgende blogs staan al online:


Deze blog zal regelmatig worden aangepast. Want de bedoeling is dat er alle seizoensboeken voor baby’s, dreumesen & peuters komen te staan. Voor nu enkel nog bijzondere kinderboeken voor de herfst voor kinderen van 0 -3 jaar , maar ik ben al begonnen met het inslaan van wat winterboeken. Dus deze komen er binnenkort ook aan. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.