Ik begin met een aller eerste blogpost. Wat heb ik lang nagedacht over wat ik hierin ging schrijven en wat vond ik het moeilijk om mijn blog ook daadwerkelijk te beginnen. Ik kon zelfs niet beslissen over de titel van deze post, vandaar ook de dubbele titel.
Een hoop onzekerheden gingen voorbij: niemand zit hierop te wachten, wat als mensen het stom vinden of erger mijn omgeving het stom vind, ik kan helemaal niet goed schrijven, wat als ik het na een tijdje zelf niet meer leuk vind etc.

Waarom ik dan toch de stap gezet heb?

Ik was al een tijdje actief op Instagram met foto’s van mij, mijn zoontje (want trotse mama), vooral ik spelend met mijn zoontje en zo af en toe een bordspel. Dat zijn eigenlijk de dingen waar ik van hou (ook van mijn man, katten, familie, chocolade, eten in het algemeen, van lesgeven etc.). Ik vind Instagram leuk, maar kan er niet alles in kwijt. Ik wil graag uitgebreid vertellen wat ik van een bordspel vind en waarom het te gek is. Ook wil ik alle spelletjes die ik met mijn zoontje speel delen. Ik ben zelf vaak uren bezig met het zoeken naar speelgoed of spelletjes voor mijn baby.
Daar komt de motivatie voor mijn blog vandaan, maar met de motivatie alleen verdwenen nog niet de onzekerheden.

Ik zeg tegen leerlingen vaak dat ze hun hart moeten volgen. Met hard werken, een doel en heel veel doorzettingsvermogen kun je best ver komen. En daarnaast zeg ik eigenlijk altijd tegen iedereen dat je, je nooit iets moet aantrekken van anderen (behalve dan als je geen kleren aan hebt) (Ja flauwe humor hoort erbij). Dat je moet doen wat je gelukkig maakt. Zo zei ik nog niet lang geleden dat beren niet op de weg thuis horen en je deze gewoon weg moet sturen.
Maar waarom doe ik dat zelf niet?

Ik doe het gewoon wel!
Vinden mensen het niet leuk? Nou dan lezen ze het toch niet.
Vindt mijn omgeving het stom en daarmee mij stom? Pech voor hen, ik word er gelukkig van. Bovendien wel raar als ze mij stom vinden doordat ik een blog heb gemaakt.
Schrijf ik slecht? Schrijven kun je leren. En leren doe je door dingen meer te doen.
Vind ik het niet meer leuk? Dan stop ik er toch mee. Het is geen baan, het is een hobby. En hobby’s kunnen veranderen tijdens je leven.
Etc. etc.

Nu alle beren, onzekerheden en hersenspinsels weg zijn is hij dan hier. Mijn blog over spelen, spelletjes en speelgoed.

 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.