okt 072018
Beren op de weg/eerste blogpost

Ik begin met een aller eerste blogpost. Wat heb ik lang nagedacht over wat ik hierin ging schrijven en wat vond ik het moeilijk om mijn blog ook daadwerkelijk te beginnen. Ik kon zelfs niet beslissen over de titel van deze post, vandaar ook de dubbele titel.
Een hoop onzekerheden gingen voorbij: niemand zit hierop te wachten, wat als mensen het stom vinden of erger mijn omgeving het stom vind, ik kan helemaal niet goed schrijven, wat als ik het na een tijdje zelf niet meer leuk vind etc.

Waarom ik dan toch de stap gezet heb?

Ik was al een tijdje actief op Instagram met foto’s van mij, mijn zoontje (want trotse mama), vooral ik spelend met mijn zoontje en zo af en toe een bordspel. Dat zijn eigenlijk de dingen waar ik van hou (ook van mijn man, katten, familie, chocolade, eten in het algemeen, van lesgeven etc.). Ik vind Instagram leuk, maar kan er niet alles in kwijt. Ik wil graag uitgebreid vertellen wat ik van een bordspel vind en waarom het te gek is. Ook wil ik alle spelletjes die ik met mijn zoontje speel delen. Ik ben zelf vaak uren bezig met het zoeken naar speelgoed of spelletjes voor mijn baby.
Daar komt de motivatie voor mijn blog vandaan, maar met de motivatie alleen verdwenen nog niet de onzekerheden.

Ik zeg tegen leerlingen vaak dat ze hun hart moeten volgen. Met hard werken, een doel en heel veel doorzettingsvermogen kun je best ver komen. En daarnaast zeg ik eigenlijk altijd tegen iedereen dat je, je nooit iets moet aantrekken van anderen (behalve dan als je geen kleren aan hebt) (Ja flauwe humor hoort erbij). Dat je moet doen wat je gelukkig maakt. Zo zei ik nog niet lang geleden dat beren niet op de weg thuis horen en je deze gewoon weg moet sturen.
Maar waarom doe ik dat zelf niet?

Ik doe het gewoon wel!
Vinden mensen het niet leuk? Nou dan lezen ze het toch niet.
Vindt mijn omgeving het stom en daarmee mij stom? Pech voor hen, ik word er gelukkig van. Bovendien wel raar als ze mij stom vinden doordat ik een blog heb gemaakt.
Schrijf ik slecht? Schrijven kun je leren. En leren doe je door dingen meer te doen.
Vind ik het niet meer leuk? Dan stop ik er toch mee. Het is geen baan, het is een hobby. En hobby’s kunnen veranderen tijdens je leven.
Etc. etc.

Nu alle beren, onzekerheden en hersenspinsels weg zijn is hij dan hier. Mijn blog over spelen, spelletjes en speelgoed.

 

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.

Reader Comments

   1. Goed! Iedereen vind het eigenlijk wel leuk. Ik besloot er ook vlogs bij te maken, hoe eng ik dat ook vind. Daar werd/wordt soms wel lacherig over gedaan maar krijg er wel leuke reacties op. Wel een paar mensen die me zijn gaan ontvolgen op instagram, Maarja die vinden mn updates waarschijnlijk niet leuk. Ook prima!

    1. Vlogs lijken me ook wel spannend! Nog niets voor mij, maar ik zeg niet nooit. Ik ga je eens even opzoeken op youtube ben wel nieuwsgierig nu.
     Wel fijn dat je omgeving goed reageerde op je blog (jammer dat er lacherig over je vlog wordt gedaan). En het is precies zoals je zegt, als mensen je updates niet leuk vinden dan volgen ze je toch niet. Dat maakt eigenlijk niets uit.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *