Onze lieverd heeft echt een zak vol speelgoed aan de box hangen. Veel te veel want eigenlijk speelt hij maar met een paar dingen. Toch vind ik speelgoed zo leuk en staat het lijstje voor kerst ook weer vol met speelgoed wensen.
Vandaag deel ik het speelgoed waar hij nu het meest mee speelt.

Zwart/wit boekje & kaarten


De zelfgemaakte kaarten zijn een ontzettend groot succes. Hij wil ze vast houden en kijkt er graag naar. Doordat het zwart wit hoog in contrast is, vinden baby’s het fijn om naar te kijken.
We gebruiken ook het boekje: ‘baby ziet’. Wat een heel fijn boekje is, wanneer ik het voor hem houd kijkt hij met grote ogen naar de plaatjes. Zodra hij niet meer geïnteresseerd is sla ik de bladzijde om en soms doet hij dat zelf.

Rammelaar

Misschien wel het oudste babyspeelgoed dat er is. Een rammelaar stimuleert de fijne motoriek van je baby. Zodra ons mannetje ging grijpen zijn we de rammelaar gaan aanbieden. Het voelde echt als een minimijlpaal toen hij de rammelaar van zijn ene hand naar zijn andere kon bewegen.

Knuffel


Een knuffel is niet alleen maar leuk om mee te slapen. Ons mannetje grijpt zijn knuffel, geeft hem over en vertelt er hele lange verhalen tegen. Vooral dat laatste vind ik erg leuk om te zien. Het is alsof hij echt tegen zijn knuffel verteld wat hij allemaal beleefd heeft.

Bijtring

Bijtring, nu al? Tandjes krijgen de meeste baby’s vanaf een maand of 6. Maar dat neemt niet weg dat een hoop baby’s het heel leuk vinden om iets in hun mond te stoppen.

Voelboek


Het rupsje nooit genoeg voelboek is echt een fantastisch voelboek. Het maakt de tummytime voor onze lieverd zoveel aangenamer. Het is geen geheim dat hij hier echt een hekel aan had. Inmiddels vindt hij het het erg leuk, hoewel het nog wel inspannend blijft. Het voelboek maakt het voor hem nog leuker. Het is makkelijk voor hem om zo de verschillende structuren te voelen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.