De vakantieperiode is van start gegaan en dat betekent voor veel mensen dat je uren in de files of wachtrij mag gaan staan. Dan slaat de verveling natuurlijk al snel toe. Wanneer je niet de ruimte hebt om een leuk vakantiespelletje mee te nemen, dan heb je altijd nog je telefoon of tablet. Omdat het natuurlijk niet leuk is als iedereen apart naar zijn eigen scherm zit te staren, heb ik wat apps voor op vakantie verzameld. Deze apps zijn geschikt voor het hele gezin en laten de vakantiepret al in de auto, vliegtuig of wachtrij beginnen.

Netflix

Je kunt tegenwoordig je favoriete series en films downloaden in de app. Hierdoor heb je geen internet meer nodig om ze te kunnen bekijken. Wel zo makkelijk.

Geschikt voor: Android & IOS

Auto bingo

Auto bingo kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een lange autoreis naar je vakantiebestemming. Maar gelukkig hoef je hier niet meer apart pen en papier voor mee te nemen. Je kunt het tegenwoordig gewoon met een app spelen. Je speelt de bingo zoals je het kent. Wie als eerste een rijtje of volle kaart heeft, wint! 

De bingo is gericht op amerika en er staan daardoor plaatjes op die in europa niet te vinden zijn. Je kunt deze plaatjes natuurlijk gewoon direct laten doorstrepen. 

Geschikt voor: Android

Dark stories

Deze app is eigenlijk hetzelfde als het kaartspel black stories, wat één top spel is om mee te nemen op vakantie. Je kunt het spelen met 2 tot wel 20 spelers.
De verteller kiest een verhaal uit de app en leest een stukje voor. De overige spelers stellen om de beurt een vraag die je met ja of nee kan beantwoorden. Zo gaan ze achterhalen wat er precies gebeurd is.

Je krijgt 14 verhalen gratis. Mocht dat te weinig zijn kun je nog vragen bijkopen.

Geschikt voor: Android & IOS

Niemand weet, niemand weet

Eigenlijk een simpel spelletje ‘wie ben ik?’ alleen dan een Efteling variant.
Je moet je telefoon tegen je voorhoofd houden hierop verschijnt dan het karakter wat je bent. Je stelt aan de overige spelers vragen om te achterhalen welk karakter je bent. De overige spelers mogen enkel met ja of nee antwoorden. 
Een perfect spelletje voor in een lange wachtrij.

Geschikt voor: Android & IOS

Out of the loop

Je kunt dit spelletje met 3 – 9 spelers spelen en het is daarom een echte partygame. Het spel is in het engels en mede daardoor niet echt geschikt voor hele jonge spelers. 

Je speelt het spel met één telefoon die je steeds door geeft. Spelers krijgen een woord te zien, maar één speler is ‘out of the loop’ en krijgt daarom geen woord te zien. Het is de kunst om te doen alsof je het woord wel weet. Maar ook een kunst om als je het woord wel weet het niet direct weg te geven. 

Vervolgens ga je om de beurt vragen stellen (die verschijnen op de telefoon) en probeer je uit te zoeken wie ‘out of the loop’ is.

Geschikt voor: Android & IOS

Mocht je tijdens je vakantie heerlijk offline gaan en je telefoon thuis laten, dan zijn er genoeg leuke spellen die zo in je handtas passen. De 10 leukste spelletjes voor op vakantie deelde ik al eerder.
Welke spelletjes staan er bij jou op je telefoon?

Veel speelplezier!

 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.