activiteiten tegen verveling van je dreumes

Door het coronavirus zitten wij al een tijdje binnen. Er hoest of snottert eigenlijk altijd wel iemand en aangezien de richtlijnen voor Brabant al ruim een week waren dat je dan binnen moest blijven hebben we dat netjes gedaan. Na anderhalve week zonder plan binnen te hebben gezeten met een baby en een dreumes die niet fit zijn, werd ik langzaam gek. Of eigenlijk gewoon heel ongelukkig. De verveling sloeg bij mijn dreumes flink toe en dat resulteerde in heel veel gehuil.

Nu het kabinet heeft besloten dat de scholen en kinderdagverblijven dichtgaan, zullen we voorlopig nog wel binnen zitten. En dus plande ik de activiteiten tegen verveling van mijn dreumes voor de komende week in.


Activiteitenplanner tegen verveling van mijn dreumes

Ik merk zelf dat ik blij wordt van structuur en plannen en dus plande ik de komende week binnen zitten vol met activiteiten voor mijn dreumes en baby. 
Met canva maakte ik een mooie activiteitenplanner tegen de verveling van mijn dreumes (en mijn baby). Ik deel de lege planner, zodat je hem kunt downloaden en zelf kunt invullen. Ook mijn ingevulde planner deel ik als voorbeeld.

activiteitenplanner tegen verveling coronavirus

Op mijn ingevulde planner staan weinig activiteiten speciaal op Zusje gericht, omdat ze eigenlijk automatisch wel mee doet en bovendien slaapt zij ook nog 2 (soms 3) keer op een dag. De verveling slaat voornamelijk toe bij Meneertje. De activiteiten die wel gericht zijn op Zusje (9 maanden) heb ik roze of wit gemaakt. 

Sommigen activiteiten kun je via een link terug vinden op deze site. De overige activiteiten spreken voor zich leek mij. Mocht je toch vragen hebben, stel deze dan vooral in de comments of via Instagram. 


De activiteiten op de planner:


Nu zul je, je misschien afvragen of dit alles is wat ik met de kinderen doe? En of we dan helemaal niet naar buiten gaan? Beide vragen kan ik met nee beantwoorden. We gaan zeker naar buiten (zolang we niet in quarantaine moeten), even naar het speeltuintje als er niemand anders speelt of gewoon een rondje door de wijk heen op het fietsje. Ook wordt de achtertuin gewoon gebruikt als speelplaats, maar we zitten absoluut meer binnen dan we normaal zouden doen. 

Verder spelen we veel met de duplo en puzzelen we wat af. Maar ik merk dat het toch wel fijn is, om ook wat andere activiteiten te plannen. Zodat kinderen wat afwisseling hebben. 


Ik hoop dat we snel weer allemaal de deur uit kunnen en er weer gewoon geleefd kan worden. Maar gok dat we nog wel eventjes binnen zitten door het coronavirus. Ik verwacht dan ook volgende week weer leuke activiteiten tegen de verveling van mijn dreumes online te kunnen zetten.

Hoe zit dat bij jou? Gaan jouw kinderen wel gewoon naar school of het kinderdagverblijf? En als je thuis zit hoe ga jij de verveling dan tegen? Ik hoop je antwoord te lezen in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.