Nog een paar weken en dan is het pasen. Wij vieren het thuis met een heerlijk uitgebreid ontbijt en een zoektocht naar paaseieren in de tuin. Dit zijn geen eetbare eieren maar ik heb de eieren van grapat gekocht. Leek mij een stuk gezonder en eigenlijk net zo leuk. De kinderen moeten wel goed zoeken want de eieren zijn dus echt wel klein. Voordat het zo ver is doen we al verschillende paasactiviteiten voor peuter en dreumes. Een aantal staan al beschreven op mijn blog of instagram, maar ik heb ook wat nieuwe ideeën toegevoegd.

Paasactiviteiten voor peuter & dreumes

Paashangers van zoutdeeg maken. 

Deze activiteit deden we vorig jaar en vooral Meneertje vond dat erg leuk. Ik was heel blij met het resultaat. In de bijbehorende blog lees je precies hoe we de hangers hebben gemaakt. 

Eieren versieren

Het versieren van eieren hoort natuurlijk helemaal bij pasen. Ik bedacht 2 leuke varianten.

Eieren versieren 1

Ik knipte een ei uit een stuk karton en plakte er een stuk plakfolie op. De plakkende kant naar boven zodat de kinderen er verschillend knutselmateriaal op konden plakken. Meneertje had geen zin, maar Zusje wel en die plakte haar ei vol met oogjes.

Eieren versieren 2

Uit een papieren zak knipte ik eieren. Vooraf maakte ik wat natuur confetti van blaadjes en bloemen. Het maken van de confetti ging niet helemaal zoals ik had verwacht. Het duurde onwijs lang om een beetje confetti te maken. We hadden bij lange na niet genoeg voor de eieren dus bedacht ik dat we de rest van de eieren zouden versieren met rijst en confettisnippers van blaadjes. 

Bloemenkip maken 

Deze bloemenkip was een heel groot succes. En misschien wel mijn mooiste gelukte knutselidee. We maakten hem bij het boek ‘Jij bent een kip” van Jacques Vriens & Henk Kneepkens wat een absolute aanrader is in deze tijd van het jaar. 

Sensory play

Sensory play of sensopatisch spelen in het Nederlands is ideaal voor thematisch spelen. Het is vrij makkelijk op te zetten. Door gewoon wat paasachtige dingen toe te voegen zoals eieren of kuikentjes of simpelweg lente kleuren te gebruiken.
Wil je meer weten over sensopatisch spelen? Lees dan vooral mijn blog waar ik alles over sensopatisch spelen uitleg. 


Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten te bedenken. Zoals paaseieren op wc-rolletjes zetten of het opvissen van paaseieren uit het water met een schuimspaan. Kijk vooral op mijn instagrampagina voor nog meer van dit soort ideeën.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.