Spelen met jingle bells vinden mijn dreumes en peuter echt waanzinnig leuk om te doen. De belletjes zaten in het eerste vakje van de adventskalender die ik zelf maakte. Direct werd er jingle bells gezongen en werden de belletjes vrolijk geschud. 
Ik bedacht 5 leuke jingle bells activiteiten voor mijn dreumes en peuter, zodat ze er heerlijk mee konden spelen. 


Jingle bells in de pringlesbus

5 jingle bells activiteiten

Ik maakte ruim een jaar geleden van een pringlesbus speelgoed, door in de deksel gaten te knippen. Zo konden er pomponnetjes doorheen worden geduwd. Ik knipte de gaten een klein beetje groter, zodat de belletjes er doorheen konden. 

Mijn dochter, onze dreumes, vond dit heel leuk om te doen. Ze vind de pomponnetjes in de pringlesbus doen al heel erg leuk. Maar door het gerinkel van de belletjes werd het spel eigenlijk nog leuker. Echt een genot om te zien. 

Speelzijde & jingle bells

Ik maakte wat jingle bells vast aan rode speelzijde en stopte het in een doosje. Zusje mocht gaan ontdekken wat erin zat. Het eruit trekken van de speelzijde was alleen al erg leuk, omdat het zo mooi rinkelde met eruit gaan. 
Vervolgens kon er werkelijk ieder spel bedacht worden met de speelzijde. Voor Meneertje werd het een cape en zo rinkelde hij de kamer door. 

Loose parts play

Jingle bells zijn natuurlijk gewoon hele mooie loose parts onderdelen. Ik stopte het dan ook in onze loose parts mand met kerst thema. Hierdoor gebruikte we het met verschillende activiteiten. Zo hebben we er een rijst kerstboom mee versierd en de belletjes gebruikt in het spelen met klei. 

Scheppen van jingle bells

Je hebt 2 bakjes en een grote lepel nodig. Extra leuk is het als je een metalen bakje hebt, want dat rinkelt nog wat leuker. De bedoeling is simpel. Schep de belletjes van het ene bakje in het andere bakje. Dat is voor een dreumes en voor een peuter vaak helemaal niet zo makkelijk.  Ze moeten er erg geconcentreerd voor zijn. Je kunt deze activiteit ook doen met een houten pincet voor wat extra uitdaging. 

Ik merkte dat mijn kinderen vooral heel erg geïnteresseerd waren in het geluid dat de belletjes maakten in de metalen snoeptrommel.

Jingle bells en magneten

De belletjes blijven vast zitten aan een magneet en dat maakt spelen extra leuk. Ik maakte zelf een magneetstick door een koelkastmagneet vast te lijmen aan een ijsstokje. Naast de zelfgemaakte magneetstokjes gebruikt ik ook wat vishengels met magneten van ons visspelletje. 

Alle belletjes gingen in een bakje met wat linten en andere loose parts. Met het magneetstokje en de vishengel konden de belletjes er worden uitgevist. 
Super simpel maar dit gaf echt heel veel speelplezier. Mijn beide kinderen vonden het fascinerend dat de belletjes bleven hangen aan de magneten. Echt een aanrader om te proberen. We hebben ook nog even onze magformers erbij gebruikt en ook dat was fascinerend. 


Er zijn nog veel meer activiteiten te bedenken met deze belletjes. Je kunt er zelf muziekinstrumenten mee maken bijvoorbeeld of leuke kerstversiering. Van de 5 jingle bells activiteiten vond ik zelf de jingle bells in de pringlesbus het leukst voor mijn dochter en het spelen met magneten voor mijn zoontje. Welke ga jij proberen?

5 jingle bells activiteiten

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.