Tijdens Halloween kijk je natuurlijk een horrorfilm of op zijn minst een echte griezelfilm. Horror is niet aan mij besteed, maar ik vind een klein beetje griezelen wel heel leuk. Helaas zijn de meeste niet echt geschikt voor de allerkleinsten. Maar omdat ik graag een nieuwe traditie wil starten, namelijk het eten van Halloweensnacks terwijl we een griezelfilm kijken. Ik ging daarop opzoek naar Halloweenfilms voor peuters en kleuters en vond 5 hele leuke films. 


5 Halloweenfilms voor peuters en kleuters

Coco

Ik vind Coco echt een hele vrolijke film. Hij speelt zich af tijdens het Mexicaanse feest ‘Dag van de dood’ wat de dag na Halloween gevierd wordt. De hele film zit vol met prachtig versierde maskers. Meneertje (2 jaar) kijkt hem graag, hij houdt van de muziek die erin zit. Ik ook dus dat komt goed uit. Dat maakt meekijken een stuk leuker. Bovendien heeft de film ook nog eens een prachtige boodschap. Zeker zelf even kijken.

Meekijken gewenst onder de 6 jaar.
Te zien op disney+

Frankenweenie

Frankenweenie staat bij ons op de planning om te kijken deze Halloween. Ik weet er nog niet veel van, behalve dat het een Tim Burton film is. En over het algemeen vind ik zijn films top. Tim Burton weet altijd goed om een duistere sfeer neer te zetten, zonder dat het echt eng is. Dus ik ben heel benieuwd.

Meekijken gewenst onder de 6 jaar.
Te zien op disney+

Monsters inc.

Monsters inc. gaat over de monsters die in je kast leven. Maar hij is verre van eng, juist heel grappig.Het zit vol met grapjes die ook volwassenen hardop laten lachen. We hebben hem nog niet met de kinderen gekeken en dus is het afwachten of zij hem ook zo leuk vinden. 

Geschikt voor alle leeftijden.
Te zien op disney+

Super monsters

Van de serie super monsters zijn verschillende films gemaakt. Het zit al vol monsters en is daarom al een prima serie of film om te kijken met halloween. Maar er is ook een speciale halloweenfilm van. Mijn kinderen vinden de serie best leuk om naar te kijken en de films zijn ongeveer 30 minuten, wat mij betreft de perfecte filmduur voor peuters, want de concentratie is na een half uurtje echt wel weg. 

Geschikt voor alle leeftijden. 
Te zien op Netflix

Dolfje Weerwolfje

Een heerlijke Nederlandse film over Dolfje die opeens een weerwolf bleek te zijn. Mijn peuter vond er nog niet veel aan en we hebben hem ook nog niet afgekeken. Toch denk ik dat kleuters deze film wel heel leuk vinden. Bovendien is het ook wel eens fijn om een film te kijken die gewoon Nederlands gesproken is. 

Meekijken gewenst onder de 6 jaar.
Te zien op Netflix


Wij maken er vandaag een lekker filmdagje van, waarin we sowieso Frankenweenie gaan kijken. Ik ga zelf ’s avonds beginnen aan ‘The Haunting of Bly Manor’ en hopelijk durf ik dan ’s avonds nog gewoon naar bed 😉
Ga jij een Halloweenfilm kijken? Laat het me vooral even weten in de comments.

halloweenfilms peuters kleuters

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.