Waar ik een paar jaar geleden Halloween vooral heel erg onzin vond en bovendien doodeng, ben ik inmiddels omgeslagen. Niet zo ver dat ik zelf verkleed de straat op ga of in de voortuin een guillotine zet om het eng te maken zoals een paar huizen verderop.
Maar onze voordeur is versierd en ik heb de afgelopen weken een aantal leuke Halloween activiteiten met mijn dreumes en peuter gedaan. We hebben ook nog eens gesmikkeld van een echte halloweensnack 😉


Halloween activiteiten voor dreumes en peuter

Knuffel mummificeren 

Deze activiteit was vooral leuk voor mijn peuter. En ik denk dat hij volgend jaar nog leuker zal zijn, omdat hij het dan beter zal begrijpen. We wikkelde de knuffels in wc-papier zodat ze mummies werden. Dat was alles, maar gaf Meneertje zoveel lol dat we er echt een half uurtje mee gevuld hebben. 

Halloween snack

Halloween activiteiten peuter dreumes

Ik maakte vooraf deze heerlijke traktatie voor mijn kinderen. En deze smikkelden ze op terwijl we een stukje van Coco keken op disney plus. Helemaal in stijl 😉

Pompoen kleur mixen

Een echte halloweenactiviteit voor mijn dreumes, maar die een baby ook prima kan doen.
Op een ziplockbag tekende ik een pompoen met een marker. Ik deed er een dikke klodder rode en gele verf in. Sloot de ziplockbag en liet Zusje de kleuren mixen, door op het zakje te drukken.

Spinnenweb 1

halloween activiteiten dreumes peuter

Dit is geen activiteit die we dit jaar hebben gedaan, maar wel vorig jaar tijdens de speeltip tiendaagse

Spinnenweb 2

Ik kocht een mooi spinnenweb met spinnetjes erin. En zag direct voor me hoe leuk het zou zijn om de kids deze spinnetjes eraf te laten halen. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk, want de spinnetjes zaten vastgelijmd. Uiteindelijk heb ik er wat dieren in gehangen en deze waren een stukje makkelijker te bevrijden.

Ik had het spinnenweb op het raam van de voordeur geplakt en zo was onze voordeur gelijk versierd. 

Halloween krassen

Nog een activiteit die ik vorig jaar met Meneertje deed, toen hij 15 maanden was. Ik had in kraspapier een spookje gekrast en hij mocht vervolgens zelf verder krassen. Dat was toen nog best wel lastig. Dit jaar daarom in de herhaling en Zusje gooide het papier gelijk op de grond, maar Meneertje heeft heerlijk zitten krassen. Voor mijn dreumesen niet zo geschikt, maar misschien voor een oudere dreumes wel en mijn peuter had er dus wel veel plezier in.


De Halloween activiteiten voor mijn dreumes en peuter waren een groot succes en eigenlijk kun je alles wel zo aanpassen dat het een activiteit voor een ander thema wordt. Wel zo leuk. 

Met Halloween zelf ga ik de hele dag vullen met dit soort activiteiten en misschien zelfs wat dingen uitproberen die vandaag de lijst niet gehaald hebben. Want er zijn nog ideeën genoeg.
Vier jij Halloween? En zoja wat ga je dan doen? Ik ben heel benieuwd en lees je reactie graag hieronder in de comments of op instagram.  

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.