5 favoriete baby boeken

Boeken zijn ideale cadeautjes om te geven of te vragen. Ze kunnen lang gebruikt worden en zijn essentieel in de ontwikkeling van de taalvaardigheid. Het is overigens ook nog eens heerlijk om aan je kindje voor te lezen.
Ik deel vandaag de 5 favoriete boeken voor een baby, deze horen dus echt thuis in je baby’s boekenkast.

Eerlijk gezegd geef ik niet de 5 favoriete boeken van meneertje maar eerder die van mezelf. Hoewel meneertje ook zijn voorkeur heeft vindt hij het sowieso leuk wanneer er wordt voorgelezen. Het is vaak even een rustmomentje nadat hij volle bak heeft gespeeld.

Jip & Janneke door Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp

Het is inmiddels een golden oldie, maar nog steeds een heerlijk boek. Bij wie staat deze niet in de kast? Wij hebben nog een versie die vroeger van mij was. Het was een van de eerste dingen die ik opzocht toen ik wist dat ik zwanger was. Een boek waar ik fijne herinneringen aan heb en hoop dat mijn kindjes dat ook krijgen.
Het zwart wit geeft groot contrast, wat voor baby’s heel fijn is om naar te kijken. Voor mij is het fijn dat de verhaaltjes niet heel groot zijn. Ook voor meneertje fijn, want hij houdt nog niet van lange verhalen en wil snel doorbladeren.

Het rupsje nooitgenoeg voelboek door Eric Carle

Dit is meneertjes favoriet. Hij vind de plaatjes mooi om naar te kijken en leuk om aan de verschillende structuren te voelen. Dat voelen is overigens ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.
Het is fijn dat de bladzijden in het boek van stevig karton is waardoor je baby er rustig op kan kwijlen. Gewoon even afnemen met een doekje en je boek is weer schoon. Dat is toch vervelender bij een boek met papieren bladzijden.

Raad eens hoeveel ik van je hou door Sam McBrantney & Anita Jeram

Een verhaaltje over een grote haas en een kleine haas die onwijs veel elkaar houden. De kleine haas probeert de grote haas iedere keer te overtreffen.
Het hele verhaaltje gaat over houden van elkaar (en wie houdt er nu eigenlijk meer van wie?). De illustraties zijn prachtig in zachte kleuren, wat de dromerige sfeer alleen maar versterkt.

De voorleestrein door Marianne Busser & Ron Schröder met tekeningen van Eefje Kuijl

Een boek met allemaal korte versjes en prachtige plaatjes. Alle versjes worden met elkaar verbonden door een paar korte rijmzinnen wat ervoor zorgt dat het boek één geheel is.
De versjes zijn grappig en vrolijk en ik krijg altijd de neiging om ze half zingend voor te lezen. Dat vindt meneertje overigens erg grappig.

Tien kleine rubbereendjes door Eric Carle

Nog een boekje van Eric Carle. Zijn tekeningen zijn werkelijk prachtig, echt kleine kunstwerken. Waardoor het echt een genot is om naar te kijken. Dit boekje over tien kleine rubbereendjes heeft wederom harde kartonnen bladzijden waarop ons mannetje heerlijk kan kwijlen. Nog een ander voordeel van de harde kartonnen bladzijden is dat hij ze zelf om kan slaan. Dat vindt onze kleine man nogal leuk om te doen en dus moet ik altijd razendsnel voorlezen.

De links in deze post zijn affiliatelinks naar bol.com. Dankjewel voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.