traktatie juf of leidster

Wanneer mijn kinderen trakteren op het kinderdagverblijf probeer ik er ook altijd een leuke traktatie voor de leidsters erbij te doen. Hoewel niet altijd. Toen mijn dochtertje geboren werd, stond mijn hoofd niet naar traktaties maken en heb ik mezelf er gemakkelijk vanaf gemaakt met een rol beschuit met muisjes. Maar dit jaar heb ik mezelf er iets minder gemakkelijk vanaf gemaakt en ook voor de eerste verjaardag van Meneertje had ik iets meer moeite gedaan. Deze 3 traktaties voor de juf of leidster zijn echt super simpel en leuk.


Traktaties voor de juf of leidster

IJsjes traktatie

Het eerste ideetje bedacht ik niet zelf, maar is afkomstig van het instagramaccount @bubblesenconfetti. Ze heeft overigens nog veel meer prachtige traktatie en inpakideetjes. Echt een tip om te volgen voor traktatie en inpak ideeën.
Onze dochter trakteerde speelgoedijsjes en daar past deze traktatie uitstekend bij. 

Benodigdheden per traktatie:

 • Insteekhoes
 • IJsmix van dr. oetker
 • Karton
 • Inpakpapier
 • Sluitsticker

Ik knipte het witte gedeelte van de insteekhoes af. Dit komt heel nauwkeurig, omdat je niet te ver wilt knippen want dan knip je de hele insteekhoes open. 

Vervolgens knipte ik een stuk karton dat goed in de insteekhoes zou passen. Deze pakte ik in met inpakpapier. Ik schreef er ook nog een tekst op. Niet de gehele tekst is op de foto te zien, doordat ik met dubbelzijdig plakband de ijsmix erop plakte.

En zo ging alles de insteekhoes in. Ik vouwde insteekhoes dicht en plakte hem dicht met een sluitsticker. Zo simpel was het. En het past echt perfect bij de trakatie voor de kinderen dus dubbele score! Sowieso scoorde deze traktatie erg goed bij de leidsters. 

Chocolade traktatie 

Vorig jaar trakteerde Meneertje voor zijn eerste verjaardag op boeken. Ik had ze toen zo ingepakt dat het net enveloppen met een brief leken. De chocoladerepen pakte ik daarom bijpassend in. 

Benodigdheden per traktatie:

 • Reep chocolade
 • Craftpapier
 • Nep postzegels
 • Kaartje is optioneel

Ik schreef voor iedere leidster een lief berichtje op de kaart en pakte deze met de reep chocolade in met craftpapier. Ik schreef de naam van de leidsters erop met een nepadres en plakte er een nep postzegel op. Zo zag het er hetzelfde uit als de boekjes. 

Popcorn traktatie 

Deze traktatie voor de juf of leidster is wel erg cheesy.  Maar op de leeftijd van mijn zoontje (2 jaar) kom je daar nog wel mee weg vind ik. Dit is trouwens ook de traktatie die me het minste tijd koste en het meest goedkoop was om te trakteren. Zeker als je een klein budget hebt, leuk om te trakteren. De leidsters vonden de traktatie overigens ook erg origineel en wie houdt er nou niet van popcorn?

Benodigdheden per traktatie:

 • Zakje magnetron popcorn
 • Karton
 • Plakband en dubbelzijdige tape
 • Hartjes ballon
 • Stift

Ik knipte een stuk karton uit zodat het om het zakje magnetron popcorn paste en plakte het vast. Ik schreef op het karton “You make my heart pop”. Met wat dubbelzijdige tape plakte ik nog een hartjes ballon op het karton en de traktatie was af. 

Ook leuk om bij een bioscoopbon als cadeautje te geven.


Nu kan ik je zeggen dat juffen en leidsters eigenlijk iedere waardering en traktatie heel fijn vinden. De rol met beschuit zal vast ook wel op zijn gegaan en een onverpakte reep chocolade smaakt net zo lekker als die leuke verpakte. Ik vind het wel leuk om er iets bijzonders van te maken. Ik ben zo blij met alle leidsters op het kinderdagverblijf, ze zorgen zo lief voor mijn kinderen en denken ook heel goed mee. Dus een bijzonder bedankje vind ik dan wel leuk om te geven. 

Welke traktatie geef jij aan de juf of leidster? Ik lees je reactie graag in de comments.

Traktatie juf of leidster

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.