leukste uitjes met een baby

Soms wil je er gewoon even tussenuit. Maar het kan best een hele onderneming zijn om met je baby de deur uit te gaan. Bovendien zijn sommigen uitstapjes niet echt geschikt voor een baby. Ik verzamelde de 10 leukste uitjes met je baby.

Bos

Vanaf geboorte
Doe je baby in de draagzak of kinderwagen en ga samen lekker wandelen in het bos. Wandelen is voor je baby heerlijk. Hij wordt lekker heen en weer gehobbeld. Ook worden de zintuigen goed geprikkeld door de geuren en kleuren van het bos.

uitstapje baby bos

Babymassage

Vanaf 1 maand
Ik heb zelf meneertje niet meegenomen naar babymassage, maar hoor er wel veel goede dingen over. Je kunt lessen babymassage nemen en daar leer je dan hoe je, je baby goed kunt masseren. Tijdens de massage stimuleer je de zintuigen van de baby en verbeter je de band tussen jou en je kindje. Bovendien schijnt het gelukmakend te werken. Zeker leuk om uit te proberen.

Babyzwemmen

Vanaf 3 maanden
Zwemmen is natuurlijk heerlijk. Je kunt gewoon zelf met je baby gaan zwemmen of babyzwemlessen volgen. Meestal is het babyzwemmen in een warm bad, zodat je kindje het niet te snel koud krijgt. Ook worden er tijdens babyzwemlessen vaak liedjes gezongen en oefeningen gedaan om het zwemmen nog leuker te maken. Meneertje vindt zwemmen echt heerlijk. We hebben eerst een baby float gebruikt tijdens het zwemmen, dat was voor ons een groot succes.

Speelafspraak

Vanaf 4 maanden
Regel een speelafspraak en leg de baby’s naast elkaar zodat ze naar elkaar kunnen kijken. Dat vinden baby’s vaak erg leuk. Is je baby al wat ouder dan kunnen ze al echt met elkaar gaan spelen. Het is heel mooi om die interactie te zien. Bijkomend voordeel is dat je als ouders ook even met elkaar kunt kletsen.

Strand

Vanaf 6 maanden
Neem je kindje lekker mee naar het strand. Smeer hem goed in en zet de parasol op, zodat hij in de schaduw kan zitten. Laat je kindje lekker met het zand spelen. Vaak zijn er op het strand ook van die kleine plassen, waar je kindje in kan spelen met het water en zand.

Kinderboerderij

Uitjes met een baby

Vanaf 6 maanden
Naar de kinderboerderij gaan kan ontzettend leuk zijn voor je baby. Dieren zijn waanzinnig interessant en dat vindt jouw kleine uk ook. Op de kinderboerderij kan de uk heerlijk naar de dieren kijken en de geluidjes tot zich opnemen. Als je baby al iets groter is kan je samen een dier proberen te aaien. Super spannend voor je kindje.

Muziek op schoot

Vanaf 6 maanden
Deze activiteit had ik graag uitgeprobeerd, helaas is dat nog niet gelukt. Maar ik ga voor de herkansing zodra ik bevallen ben. Muziek op schoot is muziekles voor de aller kleinste. Tijdens zo’n les ga je samen met je kindje liedjes zingen en bewegen. Ook mogen de kinderen zelf muziekinstrumenten uitproberen. Kindjes vinden muziek vaak geweldig en daarom lijkt me dit ook echt een leuke activiteit.

Efteling

Vanaf 9 maanden
Meneertje was nog maar 3 weken oud en ging toen al voor het eerst naar de Efteling. Daar had hij zelf nog niets aan, maar het was wel leuk voor ons. We bleven ook maar kort, want wilden de kleine spruit niet overprikkelen.
Toen hij 6 maanden was zijn we voor het eerst in carnaval festival geweest. Ik had toen nog niet het idee dat hij er echt iets van mee kreeg. Sinds hij de 9 maanden is gepasseerd is reageert hij veel meer op dit soort uitjes. Dan maakt hij zijn geluidjes van plezier in carnaval festival bijvoorbeeld. Ook de sprookjesboom vindt hij heel mooi.

Speeltuin

Vanaf 9 maanden (eerder als je kindje eerder zelfstandig kan zitten)
Een speeltuin heeft soms een grote schommel of een babyschommel dat heel leuk kan zijn voor je uk. Binnenspeeltuinen hebben vaak een apart gedeelte met grote zachte kussen waar je baby kan klauteren. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf met je baby van de glijbaan gaan. Dat vinden ze vaak al heel leuk.

Lunchen

Vanaf 9 maanden
Dit is mijn favoriete activiteit. Ik hou van eten en meneertje gelukkig ook. We gaan er samen vaak op uit om ergens wat te lunchen. Meneertje kan zichzelf zo een half uur tot uur vermaken met rondkijken en ondertussen eet hij kleine stukjes boterham en groenten. We kijken vooraf altijd even of de lunchroom een kinderstoel heeft, dat maakt het lunchen namelijk een stuk makkelijker.

Fietstochtje

Vanaf 9 maanden (eerder als je kindje eerder zelfstandig kan zitten)
Lekker een stukje fietsen met de kleine. Je kindje voelt de wind door zijn haren (of langs zijn kale hoofdje) gaan, terwijl hij zijn ogen uitkijkt. Meneertje gaat altijd blije geluidjes maken als we samen op de fiets zitten. Maak niet gelijk een hele lange fietstocht want het fietsen is best belastend voor je baby. Zeker als ze nog niet zo lang zelf kunnen zitten is het beter om nog korte ritjes te doen.

fietsen met baby

Veel plezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.